Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna när du är 8 år. Då börjar du som spårarscout (8-9 år) och sedan blir du upptäckarscout (10-11 år), äventyrarscout (12-14 år), utmanarscout (15-18 år) och roverscout (19-25 år), men det är ju klart att du kan börja i vilken ålder som helst – Det är aldrig för sent att bli scout!

Från det att du fyllt 18 får du vara ledare, om du vill. Scout kan man vara hela livet!

Vill du inte vara med i vår kår längre skriv till info@scouthelsingborg.se och meddela vem det gäller. Det är inte alltid e-postadressen säger så mycket om vem som skrivit meddelandet.

Vad gör vi?

När vi träffas brukar vi börja med en samling där vi berättar om vad vi ska göra idag. Kanske har vi en liten stund att berätta för varandra om vad vi gjort hemma eller i skolan innan aktiviteten tar vid. Sen kan det bli lek beroende på ålder och sen mer av det som man tänkt lära ut. Innan mötet tar slut samlas man igen och avslutar tillsammans.

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

  1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Agnes 8 år:

Jag älskar hajk.

Gå med i vår kår och testa scouting

Du är välkommen när som helst på terminen att komma på ett möte och testa scouting.

Kontakta avdelningsledaren, så kan hen berätta mer och ni kan komma överens om när det passar.

Ladda ner

[bifogade-filer]