Laddar Evenemang

Vårläger 2024

9 maj 09:00 - 12 maj 13:00

Äventyrare
Rover
Spårare
Upptäckare
Utmanare

Ett år har gått och det är äntligen dags för vårläger igen. Vi ska vara på vårt lägerområde i Sonnarp, Örkelljunga och sova i tält eller vindskydd om man hellre vill det. Vi kommer vara ute hela dagen, bada (om det blir tillräckligt varmt, vilket jag tvivlar på i början på Maj), laga mat tillsammans, sjunga lägerbålssånger, träffa scouter från andra scoutkårer (ifjol var vi faktiskt 1500 scouter där). Det här är vad man behöver ha med sig: Länk Vi har en del utrustning att låna om man inte äger allt själv ännu.

Lägret är den 9-12 maj för Upptäckare, Äventyrare och Utmanare och 11-12 maj för Spårare. Vill man som spårare vara där hela lägret, krävs att en vuxen följer med och är assisterade ledare. Vill man som äldre scout bara vara där lör-söndag så går det också bra.

Glöm inte att anmäla om du bara kommer upp och hälsar på och vill ha lunch på lördagen – ta då med mugg, bestick och djup tallrik. Kostnad för denna lunch är 40:- Vi behöver ha in anmälan före den 25 mars! Kostnaden för lägret är 760:- för hela vistelsen och 300:- för lör-söndag och betalas i samband med anmälan via simple sign-up. Länk Medföljande vuxen betalar halv avgift(380 SEK respektiv 150 SEK)

Aktiva ledare (Ledare med Tryggamöte certifikat) 200 SEK respektiv 100 SEK Känner man att lägeravgiften är ekonomiskt betungande finns bidrag att få. Skriv till info@scouthelsingborg.se

Vi träffas i Sonnarp kl 9:30 på torsdagen eller kl 8:00 på lördagen. Det finns karta där det står var Helsingborgs scoutkår har sitt lägerområde ihop med Kirseberg scoutkår. Behöver man skjuts dit eller hem kontakta anmälningsansvarig dvs Dimitrij på 073-7345086 Kontaktperson på lägret är upptäckare-ledare Susanna Davensjö på nummer 0709605514 – ring detta nummer om du har andra frågor också.

Öva gärna på vårt kår-rop där hemma med familjen.

Detta använder vi som använder som gemensamhets-markör -vi är här! Då samlas vi i ring (om platsen tillåter) med höger fot in i cirkeln och armarna om varandras rygg. 3 gånger tar vi samma vers, först viskande, sen i normal ton och avslutar högt:
”Vi är kårer tre,
som tillsammans är på G.
Skog och hav, stad och land,
Alltid redo, hand-i-hand
Hel-sing-borg!”

Helsingborgs scoutkår är ju en sammanslagning av Maria scoutkår spejarna, Helsingborgs sjöscoutkår och Miatorps scoutkår.

OBS! Senaste anmälningsdatum är 25 Mars.

https://simplesignup.se/event/215091-vaarlaeger-2024

Arrangör